Alvin Dan Vivian Masuk Penjara, Tidak Dibenar Ikat Jamin

Alvin Dan Vivian Masuk Penjara, Tidak Dibenar Ikat Jamin selepas menghadapi 3 pertuduhan mempersendakan umat islam, ramadhan di Facebook milik mereka serta mempamerkan gambar-gambar lucah dilaman blog mereka.

alvin dan vivian Alvin Dan Vivian Masuk Penjara, Tidak Dibenar Ikat Jamin

Mahkamah Sesyen juga telah mengenakan hukuman keras terhadap mereka apabila mereka dinafikan ikat jamin.

Pasangan kontroversi ini pada Khamis mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini terhadap tiga pertuduhan terhadap mereka.

Pertuduhan terhadap Alvin atau nama penuhnya Tan Jye Yee, 25, dan Vivian atau nama penuhnya Lee May Ling, 24, dibacakan di hadapan Hakim Murtazadi Amran.

Bagi pertuduhan pertama, mereka didakwa bersama-sama menerbitkan satu penerbitan menghasut di laman Facebook ‘Alvin and Vivian – Alvivi’ di pautan https://www.facebook.com/alvivi.swingers iaitu kandungan gambar dan komen yangbertajuk “Selamat Berbuka Puasa (dengan Bak Kut Teh..wangi, enak, menyelerakan!!!” yang mengandungi logo Halal.

Boleh baca detail di Mstar.com.my

Posted in Isu Semasa. Tagged with , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>