Bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak Meninggal Dunia

Takziah diucapkan kepada Bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak, 69, yang telah meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah di sini pagi tadi.

Bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak Meninggal Dunia Bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak Meninggal Dunia

Perkara tersebut disahkan sendiri oleh Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir. Beliau menerima mesej teks tentang berita ini beberapa minit selepas Azizan menghembuskan nafas terakhir.

Pada Rabu lalu Azizan dilaporkan berada dalam keadaan kritikal selepas mengalami serangan jantung di hospital.

Keadaan Azizan lemah sejak pukul 1.00 pagi hari berkenaan dan beliau mengalami serangan jantung dua jam kemudian.

Beliau tidak sedarkan diri dan telah diletakkan di bawah pemerhatian rapi.

Ketua Penerangan PAS Kedah Muhammad Sanusi Md Nor berkata Azizan mengalami serangan jantung kedua pada tengah hari Rabu lalu.

Kaki Azizan telah dipotong di bawah paras lutut pada bulan Mei lepas akibat komplikasi kencing manis yang kronik. Azizan yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Limau dimasukkan ke hospital swasta di sini pada 6 Mei lalu dan dipindahkan ke Hospital Pulau Pinang pada hari yang sama.

Beliau telah dipindahkan ke Hospital Sultanah Bahiyah bulan lepas.

Sumber : Mstar.com.my

- Al-Fatihah

Posted in Berita. Tagged with , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>